Publicat en Artteràpia, Creativitat, Educació emocional, Reciclatge

CREA (Creativitat, Reciclatge, Emoció, Art)

Restes de roba, pots de plàstic, caixes de cartó i d’altres elements de rebuig, resulten magnífics per desenvolupar la creativitat amb objectes i construccions, a l’hora que ens permet gaudir amb una activitat que també contribueix a reforçar l’autoconcepte i la confiança de grans i petits en crear una cosa a partir del que ja no serveix.

L’objectiu principal des del qual partim amb l’activitat CREA,  és que infants i adults treballin en cada sessió alhora els següents conceptes: l’emocionalitat, la creativitat i el reciclatge, desenvolupant la capacitat de creació amb treballs senzills i entretinguts que al mateix temps donguin un espai per treballar les emocions.

El reciclatge dins l’artteràpia permet explorar les associacions amb els objectes que no utilitzem, així com la manera de veure’ls, i l’artteràpia incorporada en un taller de reciclatge que nosaltres proposem, ens permet a partir de l’obre acabada com a vehicle per a la comunicació i instrument essencial per una posterior reflexió.

La proposta de reciclatge que nosaltres oferim, s’allunya i diferència dels tallers de reciclatge creatiu habituals. 

Donant utilitat a elements considerats deixalles amb imaginació i creativitat, no solament reutilitzem com una manera de prendre consciència dels problemes actuals en relació al medi natural, sinó que ser capaç de fer a partir d’allò que tenim, és una manera de desenvolupar la creativitat com un mitjà de resolució de problemes de gran ajut en qualsevol moment i etapa de la vida.

Les visualitzacions i els colors tenen a més una funció mediadora en la psicologia de l’ésser humà. Les produccions artístiques estructuren el pensament i afavoreixen el desenvolupament integral de la persona.

ELS OBJECTIUS GENERALS SON:

  • Desenvolupant la potencial capacitat de creació
  • Facilitar l’expressió de sentiments i emocions de manera creativa
  • Aprendre a fer a partir del que es té com una manera d’estar a la vida.
  • Estimular una cultura mediambiental respectuosa amb els recursos disponibles.
  • Enfortiment de la confiança en un mateix.
  • Reciclatge com a filosofia de vida i manera de fer i estar

 

METODOLOGIA

Plantegem una activitat consistent en un taller participatiu de construcció d’objectes amb materials  de rebuig on conflueixen alhora el joc amb la creació artística, perquè d’una manera distesa i lúdica, persones de totes les edats tinguin l’oportunitat amb el taller d’expressar-se creativa i emocionalment.

Les propostes es faran en funció del nivell i l’edat dels grups:

  • 7 participants en el grup infantil i/o juvenil
  • 10-12 participants en el grup d’adults
  • 8-10 famílies (tallers pares i fills)

Totes les propostes són adaptades a les necessitats del grup i/o de la institució. Quan els destinataris són infants la proposta es extreure del joc i la creació tot el seu potencial per oferir una zona de diversió que permet fer educació ambiental i emocional al mateix temps.

Logo d'Espai FridArt

Més informació a Artteràpia & Reciclatge Creatiu

Una proposta CREA L’elefant encadenat

 

¿Vols saber més sobre CREA? Truca’ns 649 05 26 29

 

 

 

Copyright © 2018 Espai FridArt

 

 

 

Autor:

Art i reciclatge per al benestar

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s