Espai FridArt

L’Art com a eina d’intervenció i el reciclatge com a metàfora
Un treball sobre el mobbing
ninot elaborat amb pasta de paper, roba i altres elements de rebuig

 

Reciclar s’ha tornat una necessitat en una societat instal.lada en la cultura de la immediatesa, d’un fer servir i llençar on no es dóna prou valor a les coses. En realitat aquest comportament social, és la manifestació i punta de l’iceberg de problemes emocionals derivats de l’estil de viure actual.

imageedit_5_6824454270

Dissenyar, implantar i avaluar intervencions unint l’artteràpia amb el reciclatge artístic per:

  • Conèixer i saber utilitzar el material de rebuig com a eina artística per a la transformació creativa i l’autoconeixement.
  • Desenvolupar estratègies personals per l’expressió creativa amb diferents llenguatges artístics i materials.
  • Identificar i valorar les pròpies capacitats artístiques i saber-les utilitzar com a mitjà de comunicació, expressió i autoafirmació personal.
  • Crear espais on les persones es relacionen amb l’obra realitzada mitjançant material de rebuig, com una metàfora d’aquelles qüestions internes que li causen malestar.
  • El disseny de propostes adaptades a diferents necessitats,  perquè grans i petits desenvolupin la seva capacitat de creació amb elements  considerats deixalles i ho facin amb imaginació i il·lusió.
  • Intervencions en contextos socials, amb l’objectiu d’aconseguir una transformació social, la inclusió social de col.lectius en risc d’exclusió i el desenvolupament comunitari.
  • Elaboració de joguines amb les quals els infants podran treballar les seves emocions i fer educació mediambiental.

També es fan intervencions grupals i individuals d’artteràpia convencional, així com tallers de reciclatge creatiu sense intervenció de teràpia artística, tot i que a l’estar impartits per una persona qualificada en treball emocional, sempre tindran un plus que els tallers de reciclatge habituals no hi compten.

“Els valors d’una cultura solament canviaran quan els individus realitzin la difícil tasca de canviar-se a si mateixos”.

¿Si voleu més informació?

Truca al 649052629 o envieu el vostre missatge: