Sobre mi

 

10329759_825856437442046_148797265478631913_o-2

El meu nom és Rosa Encinas, sóc artista, terapeuta i  fundadora  d’Espai FridArt, un projecte que té com a finalitat difondre i aplicar l’art com a teràpia  i el reciclatge artístic  com a  eines  que porten implícitament una forma diferent de concebre la salut i el benestar social.

Conscient dels beneficis que l’art podia aportar a les persones, en un moment determinat vaig voler formar-me com a terapeuta artística i vaig començar un viatge de coneixements que aplico en els tallers que imparteixo:

  • Postgrau d’artteràpia
  • Practitioner en P.N.L
  • Màster en Teràpies Artístiques i Creatives.
  • Dinàmica del riure (Coatching lúdic)
  • Meditació Vipassana

M’agrada molt la Frida Kahlo com artista, però sobretot com una persona que va ser capaç de transmutar el seu dolor convertint-lo en Art. Com  va fer ella,  és important que siguem capaços d’apartar-nos de la posició de  víctimes del destí, per ser cocreadors de la nostra vida i del nostre entorn immediat.

I una manera de millorar l’entorn pot ser amb propostes que permetin la reutilització dels objectes i el benestar emocional de les persones. D’aquesta idea es nodreix el meu treball i manera de fer i el que m’ha portat a tirar endavant aquest projecte.

imageedit_5_6824454270

A Espai FridArt les teràpies artístiques i creatives tenen un paper fonamental  per buscar el benestar i la millora dels usuaris. D’altra banda, aquest és també un espai on el material de rebuig es tornarà en el protagonista de algunes de les propostes d’intervenció i serà l’excusa per fer un treball amb les emocions.

En aquestes intervencions, la simbiosi que es crea entre l’element recuperat i els aspectes personals estructurats gràcies al procés creatiu,  fa possible  aplicar una tècnica  denominada “’externalització del problema” que s’utilitza en la Teràpia Narrativa i afegir així la dimensió visual i sensorial a l’oral.

Tothom és capaç d’arribar a ser molt més del que és si disposa de les condicions i de les eines adequades.

Així que,  si voleu transitar en un procés creatiu i d’exploració sostenible que us permeti situar-vos enfront dels problemes i reptes quotidians d’una millor manera, o sou una institució preocupada pel medi ambient i el benestar integral de les persones, no ho dubteu més,

Espai FridArt és el vostre Espai!