Què fem

 

“El mòbil de la creativitat sembla ser la mateixa tendència que en psicoteràpia es revela com la força curativa més profunda: La tendència de la persona a ser les seves potencialitats”. C. Rogers
Teràpia a través de l’art

Associació Espai FridArt

L’Artteràpia, la Musicoteràpia, la Dansa Moviment Teràpia i el Psicodrama, són les disciplines artístiques que engloben  el que s’anomena com a Teràpies Artístiques i Creatives. Cadascuna d’elles té la seva pròpia metodologia que la distingeix,  però totes tenen en comú una cosa, i és que proporcionen a l’individu una forma diferent d’expressar la seva emocionalitat.

Les Teràpies Artístiques i Creatives es fonamenten en el potencial terapèutic del procés i creació artístic que, dins d’un marc adequat conduït per un professional qualificat i a través de dinàmiques de transformació i autoconeixement, promou la capacitació personal, relacional i social, el desenvolupament expressiu i creatiu, el canvi de posició subjectiva i, si s’escau, l’elaboració simptomàtica (ansietat, depressió, fòbies,…).

L’espai real habilitat per a les sessions es converteix en un espai simbòlic on es permeti als usuaris crear noves narratives com a resultat de l’elaboració i de les descàrregues realitzades a través de l’element artístic.

Asociación Espai FridArt

L’espai on es produeix l’activitat artística és un lloc de proves i experimentació, construït perquè la persona se senti segura i amb això, pugui entrar en un procés de reflexió, introspecció, humor i acció transformadora, com a resultat d’un sentir-se lliure per expressar-se. Més Info

Reciclatge&Artteràpia

Associació Espai FridARt

Reciclar s’ha tornat una necessitat en una societat instal.lada en la cultura de la immediatesa, d’un fer servir i llençar on no es dóna prou valor a les coses. En realitat aquest comportament social, és la manifestació i punta de l’iceberg de problemes emocionals derivats de l’estil de viure actual.

Dissenyar, implantar i avaluar intervencions unint l’artteràpia amb el reciclatge artístic permetrà:

  • Conèixer i saber utilitzar el material de rebuig com a eina artística per a la transformació creativa i l’autoconeixement.
  • Desenvolupar estratègies personals per l’expressió creativa amb diferents llenguatges artístics i materials.
  • Identificar i valorar les pròpies capacitats artístiques i saber-les utilitzar com a mitjà de comunicació, expressió i autoafirmació personal.
  • La creació d’espais on les persones es relacionen amb l’obra realitzada mitjançant material de rebuig, com una metàfora d’aquelles qüestions internes que li causen malestar.
  • El disseny de propostes adaptades a diferents necessitats,  perquè grans i petits desenvolupin la seva capacitat de creació amb elements  considerats deixalles i ho facin amb imaginació i il·lusió.
  • Intervencions en contextos socials, amb l’objectiu d’aconseguir una transformació social, la inclusió social de col.lectius en risc d’exclusió i el desenvolupament comunitari.
  • Elaboració de joguines amb les quals els infants podran treballar les seves emocions i fer educació mediambiental.

Quan aquesta proposta  és aplicada amb infants, l’objectiu principal des del qual partim és que el nen o la nena treballi alhora els següents conceptes: l’emocionalitat, la creativitat i el reciclatge, desenvolupant d’aquesta manera la seva capacitat potencial de creació amb un treball manual senzill i entretingut que els permet gaudir d’un espai on poden treballar qüestions emocionals que a vegades no son capaços d’expressar mitjançant la paraula.

Més informació…

Galeria d’imatges

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Copyright ©2017 Espai FridArt