CREA

Taller CREA (Creativitat, Reciclatge, Emoció i Art)

 

CREA: Creativitat, Reciclatge, Emoció i Art

Reciclar s’ha tornat una necessitat en una societat instal.lada en la cultura de la immediatesa, d’un fer servir i llençar on no es dóna prou valor a les coses. En realitat aquest comportament social, és la manifestació i punta de l’iceberg de problemes emocionals derivats de l’estil de viure actual.

Restes de roba, pots de plàstic, caixes de cartó i d’altres elements de rebuig, resulten magnífics per desenvolupar la creativitat amb objectes i construccions, a l’hora que ens permet gaudir amb una activitat que també contribueix a reforçar l’autoconcepte i la confiança de grans i petits en crear una cosa a partir del que ja no serveix.

L’objectiu principal des del qual partim amb l’activitat,  és que el grup treballi en cada sessió alhora els següents conceptes: Emocionalitat, Creativitat, Reciclatge i Art desenvolupant la capacitat de creació amb treballs senzills i entretinguts que al mateix temps donin un espai per treballar les emocions.

La proposta de reciclatge que oferim s’allunya i diferència dels tallers de reciclatge creatiu habituals, ja que s’utilitza l’obra acabada com a vehicle i instrument per a una posterior reflexió.

Donant utilitat a elements considerats deixalles amb imaginació i creativitat, no solament reutilitzem com una manera de prendre consciència dels problemes actuals en relació al medi natural, sinó que ser capaç de fer a partir d’allò que tenim, és una manera de desenvolupar la creativitat com un mitjà de resolució de problemes, de gran ajut en qualsevol moment i etapa de la vida.

Les visualitzacions i els colors tenen a més una funció mediadora en la psicologia de l’ésser humà. Les produccions artístiques estructuren el pensament i afavoreixen el desenvolupament integral de la persona.

Dissenyar, implantar i avaluar intervencions unint creativitat, reciclatge, emoció i art ens permetrà:

 • Aprendre a utilitzar el material de rebuig com a eina artística per a la estimulació i el desenvolupament de la creativitat.
 • Elaborar objectes i joguines amb les que poder treballar emocions i a l’hora aprendre a ser mes respectuossos amb el medi ambient.
 • Aprendre a desenvolupar estratègies personals per l’expressió creativa amb diferents llenguatges artístics i materials disponibles.
 • Identificar i valorar les pròpies capacitats artístiques i saber-les utilitzar com a mitjà de comunicació, expressió i autoafirmació personal.
 • Crear espais on el grup podrà relacionar-se amb l’obra realitzada mitjançant el material de rebuig, com una metàfora d’aspectes emocionals que causen malestar, com per ejemple: por, tristesa, ira, timidesa etc.
 • Dissenyar propostes adaptades a diferents necessitats,  perquè grans i petits puguin desenvolupar la seva capacitat de creació amb elements  considerats deixalles i donar-lis una segora oportunitat amb imaginació i il·lusió.
 • Crear intervencions per a la transformació social en contextos on la prioritat és la d’aconseguir l’inclusió de col.lectius en risc d’exclusió i el desenvolupament comunitari.

Totes les propostes són adaptades a les necessitats del grup i/o de la institució. Quan els destinataris són infants la proposta serà la d’extreure del joc i la creació tot el seu potencial per oferir una zona de diversió que ens permetrà fer educació ambiental i emocional al mateix temps.

Logo d'Espai FridArt

Algunes propostes

 • La Fàbrica d’instruments

+Info

 • Construcció d’un món millor

+Info

Fira Visana de Sant Antoni de Vilamajor

 • L’elefant encadenat

+Info

 • Expressió en Llaunes

+Info

Espai FridArt (Reciclatge & Artteràpia)

 • Treballant les emocions bàsiques
 • Creativitat amb estampació

Estampació

 • Màscara i personatges
 • Confecció de joguines i contes

 

Altres tallers

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

“Es tracta d’observar els objectes no tan sols pel que són, sinó també per al que podrien arribar a ser. Generalment una mateixa cosa pot ser considerada o examinada des de molts aspectes i alhora, el punt de vista menys obvi serà el que es rebel.la com més útil. Mai està de més, quan s’ha entès una cosa pel que és, aprofundir per veure que altra cosa podria ser” (Edward de Bono)

Logo d'Espai FridArt

Per a més informació, podeu trucar al 649 05 26 29 o enviar el vostre missatge