CREA

Taller CREA (Creativitat, Reciclatge, Emoció i Art)

 

CREA: Creativitat, Reciclatge, Emoció i Art

Reciclar s’ha tornat una necessitat en una societat  on no es dóna prou valor a les coses, manifestació i punta de l’iceberg de molts problemes emocionals i relacionals derivats de l’estil de viure actual.

Vivim instal·lats en una cultura de la immediatesa, en el “fer servir i llençar” i on l’obsolescència programada és una realitat cada cop més present en els productes que comprem. Tot això té greus repercussions mediambientals i conseqüències que es generen des del punt de vista de l’acumulació de residus i la contaminació que comporten.

Restes de roba, pots de plàstic, caixes de cartró i d’altres elements de rebuig, resulten magnífics per desenvolupar la creativitat amb objectes i construccions, alhora que ens permet gaudir amb una activitat que també contribueix a reforçar l’autoconcepte i la confiança de grans i petits quan es veuen capaços de crear una cosa a partir del que ja no serveix.

L’objectiu principal des del qual partim amb l’activitat,  és que el grup treballi en cada sessió alhora els següents conceptes: Emocionalitat, Creativitat, Reciclatge i Art, desenvolupant la capacitat de creació amb treballs senzills i entretinguts, que al mateix temps puguin donar espai per treballar emocions i/o altres qüestions d’interès: violència de gènere, el sexe durant l’adolescència, l’estimulació cognitiva per a persones grans, etc.

La proposta de reciclatge que oferim s’allunya i diferència dels tallers de reciclatge creatiu habituals, ja que s’utilitza l’obra acabada com a vehicle i instrument per a una posterior reflexió.

Donant utilitat a elements considerats deixalles amb imaginació i creativitat, no solament reutilitzem com una manera de prendre consciència dels problemes actuals en relació al medi natural, sinó que ser capaç de fer a partir d’allò que tenim, és una manera de desenvolupar la creativitat com un mitjà de resolució de problemes, de gran ajut en qualsevol moment i etapa de la vida.

Dissenyar, implantar i avaluar intervencions unint creativitat, reciclatge, emoció i art ens permetrà:

 • Mostrar les possibilitats creatives del material de rebuig com a eina artística per a l’estimulació i el desenvolupament de la creativitat.
 • Ensenyar a desenvolupar estratègies personals per l’expressió creativa amb diferents llenguatges artístics i materials disponibles.
 • Crear espais on el grup podrà relacionar-se amb l’obra realitzada mitjançant el material de rebuig, com una metàfora d’aspectes emocionals que causen malestar, com per exemple: por, tristesa, ira, timidesa, etc.
 • Acompanyar el grup perquè cada persona sigui capaç d’identificar i valorar les seves capacitats artístiques i aprendre a utilitzar-les com a mitjà de comunicació, expressió i autoafirmació personal.
 • Dissenyar propostes adaptades a  diferents necessitats on aprendre a mirar les deixalles d’una altra manera  al mateix temps que  treballem la intel·ligència creativa i emocional del grup.
 • Crear intervencions per a la transformació social en contextos on la prioritat és la d’aconseguir la inclusió de col·lectius   en risc d’exclusió i el desenvolupament comunitari.

Totes les propostes són adaptades a les necessitats del grup i/o de la institució. Quan els destinataris són infants la proposta serà la d’extreure del joc i la creació tot el seu potencial per oferir una zona de diversió que ens permetrà fer educació ambiental i emocional al mateix temps.

Logo d'Espai FridArt

Algunes propostes

 • La Fàbrica d’instruments

+Info

 • Construcció d’un món millor

+Info

Fira Visana de Sant Antoni de Vilamajor

 • L’elefant encadenat

+Info

 • Expressió en Llaunes

+Info

Espai FridArt (Reciclatge & Artteràpia)

 • Treballar les emocions bàsiques
 • Estampació

Estampació

 • La màscara i el personatge
 • Joguines i contes

 

Galeria d’imatges

“Es tracta d’observar els objectes no tan sols pel que són, sinó també per al que podrien arribar a ser. Generalment una mateixa cosa pot ser considerada o examinada des de molts aspectes i alhora, el punt de vista menys obvi serà el que es rebel.la com més útil. Mai està de més, quan s’ha entès una cosa pel que és, aprofundir per veure que altra cosa podria ser” (Edward de Bono)

Logo d'Espai FridArt

Per a més informació, podeu trucar al 649 05 26 29 o enviar el vostre missatge