RECICLATGE CREA

Taller CREA (Creativitat, Reciclatge, Emoció i Art)

CREA (sigles de Creativitat, Reciclatge, Emocions i Art)  són un conjunt de propostes on s’utilitza l’experiència de creació per mitjà del reciclatge com a eina d’intervenció pedagògica i social amb diferents tallers artístics que tenen per objectiu principal, potenciar el desenvolupament de mecanismes d’atenció emocional, educatius i de participació.

Restes de roba, pots de plàstic, caixes de cartó i d’altres elements de rebuig, resulten magnífics per iniciar un procés creatiu i donar utilitat a elements considerats deixalles amb imaginació i creativitat,  una activitat que no solament ens permetrà ensenyar als infants a reutilitzar, sinó també a què siguin capaços de fer a partir d’allò que tenen, desenvolupant la creativitat com a mitjà  de resolució de problemes, sense oblidar que també contribuïm a reforçar el seu autoconcepte i confiança quan es veuen capaços de crear una cosa a partir del que a no serveix.

La proposta de reciclatge que oferim s’allunya i diferència dels tallers de reciclatge creatiu habituals, ja que s’utilitza l’obra acabada com a vehicle i instrument per a una posterior reflexió.

L’objectiu principal des del qual partim amb l’activitat,  és que el grup treballi en cada sessió alhora els següents conceptes: Emocionalitat, Creativitat, Reciclatge i Art, desenvolupant la capacitat de creació amb treballs senzills i entretinguts, que al mateix temps puguin donar espai per treballar emocions i/o altres qüestions d’interès: violència de gènere, el sexe durant l’adolescència, immigració, etc.

Dissenyar, implantar i avaluar intervencions amb CREA ens permet:

 • Mostrar les possibilitats creatives del material de rebuig com a eina artística per a l’estimulació i el desenvolupament de la creativitat.
 • Ensenyar a desenvolupar estratègies personals per l’expressió creativa amb diferents llenguatges artístics i materials disponibles.
 • Crear espais on el grup podrà relacionar-se amb l’obra realitzada mitjançant el material de rebuig, com una metàfora d’aspectes emocionals que causen malestar, com per exemple: por, tristesa, ira, timidesa, etc.
 • Acompanyar el grup perquè cada persona sigui capaç d’identificar i valorar les seves capacitats artístiques i aprendre a utilitzar-les com a mitjà de comunicació, expressió i autoafirmació personal.
 • Dissenyar propostes adaptades a  diferents necessitats on aprendre a mirar les deixalles d’una altra manera  al mateix temps que  treballem la intel·ligència creativa i emocional del grup.
 • Crear intervencions per a la transformació social en contextos on la prioritat és la d’aconseguir la inclusió de col·lectius   en risc d’exclusió i el desenvolupament comunitari.

Totes les propostes són adaptades a les necessitats del grup i/o de la institució amb l’objectiu principal d’extreure del joc i la creació tot el seu potencial per oferir una zona de diversió que ens permetrà fer educació ambiental i emocional al mateix temps.

Logo d'Espai FridArt

Algunes de les nostres propostes

 • La Fàbrica d’instruments

+Info

 • Construcció d’un món millor

+Info

Fira Visana de Sant Antoni de Vilamajor

 • L’elefant encadenat

+Info

 • Expressió en Llaunes

+Info

Espai FridArt (Reciclatge & Artteràpia)

 • Treballar les emocions bàsiques

+Info

 

 • Màscares per a desenvolupar temes d’interès

+Info

"Educació per a la crisi"

“Es tracta d’observar els objectes no tan sols pel que són, sinó també per al que podrien arribar a ser. Generalment una mateixa cosa pot ser considerada o examinada des de molts aspectes i alhora, el punt de vista menys obvi serà el que es rebel·la com més útil. Mai està de més, quan s’ha entès una cosa pel que és, aprofundir per veure que altra cosa podria ser” (Edward de Bono)

Logo d'Espai FridArt


Per a més informació, podeu trucar al 649 05 26 29 o enviar el vostre missatge a espaifridart@outlook.es