TERÀPIA ARTÍSTICA

QUE ÉS

La Teràpia Artística i Creativa es fonamenta en el potencial terapèutic del procés i creació artístic que, dins d’un marc adequat conduït per un professional qualificat, promou la capacitació personal, relacional i social, el desenvolupament expressiu i creatiu, el canvi de posició subjectiva i, si s’escau, l’elaboració simptomàtica (ansietat, depressió, fòbies…).

Cada disciplina té la seva pròpia metodologia que la distingeix, però totes tenen en comú  que proporcionen a l’individu una forma diferent d’expressar la seva emocionalitat. Els seus àmbits d’actuació són el social, l’educatiu i el clínic.

 • L’Artteràpia que es caracteritza per l’ús de les Arts plàstiques com a via terapèutica per ajudar a contenir i solucionar els conflictes emocionals o psicològics de les persones. El procés de creació artístic i els objectes resultants actuen com intermediaris en la relació terapèutica, permetent que determinats sentiments o emocions conflictives trobin vies d’expressió complementaries o alternatives a la paraula.

+Info: Artteràpia: L’obra artística com lloc d’experiència.

 • Psicodrama, és un espai on som lliures per desenvolupar la nostra creativitat sense competències ni judicis de valors. És un lloc on anem a buscar el nostre potencial, per anar descobrint i treballant els nostres bloquejos, pors, vergonyes i tot allò que no ens permet expressar-nos plenament.
 • Musicoteràpia, és la utilització de la música i/o dels seus elements (sons, ritme, melodia i harmonia) en un procés que té com a objectiu atendre les necessitats físiques, psíquiques, cognitives i socials facilitant i promovent comunicació, aprenentatge, expressió u altres objectius terapèutics.
 • Dansateràpia, que utilitza la dansa i el moviment per aconseguir la integració de processos corporals, emocionals i cognitius. El cos i els moviments són els mitjans que fan possible el desenvolupament de la personalitat.

PER A QUI

A part de les finalitats merament terapèutiques, són tècniques de desenvolupament personal i d’expressió emocional, diferents maneres creatives i lúdiques d’aprofundir en l’autoconeixement i d’integrar emocions per a poder sentir-se millor. És per aquesta raó que no es necessita tenir cap trastorn psicològic per utilitzar-les, ni requereix tenir cap experiència artística prèvia, tan sols sentir la necessitat d’explorar-se mitjançant l’art.

La importància de desenvolupar la creativitat està en el fet que com més creativa sigui una persona, més capaç serà de buscar solucions noves als problemes amb els quals es troba, i això és vàlid per a qualsevol edat, circumstància i cicle vital, però d’especial importància durant la infància i l’adolescència.

 • Infants i adolescents, per potenciar la seva creativitat innata i que puguin expressar artísticament una gran varietat de situacions emocionals a les quals no poden posar paraules sense les tensions de la psicoteràpia tradicional. Això ens permetrà extreure el que s’oculta o eludeix i esbrinar allò que els està passant des de la seva perspectiva per poder ajudar-los a alliberar-se dels bloquejos emocionals d’una manera lúdica.
 • Adults,  com a eina d’autoconeixement per adonar-se d’aspectes personals fins al moment desconeguts que permetrà millorar la capacitat per a la resolució dels problemes, el desenvolupament d’habilitats personals i interpersonals, en un procés de creació constant, que permeti deixar anar allò que ja no ens és útil i fer de la nostra vida una obra d’art plena de nous camins i  possibilitats.

Sessió experiencial

 • Tercera edat com a prescripció social per guanyar en qualitat de vida i salut en un moment vital de gran deteriorament físic i mental.

L'Artteràpia com a prescripció social

 • Persones amb algun tipus de discapacitat, permanent o temporal, per desenvolupar habilitats físiques i cognitives fent possible una millora en la seva qualitat de vida. Adonar-se d’elements interns i la seva relació amb el món exterior potencia la seva autonomia i  afavoreix la seva integració.

Sessió en Hospital de dia

QUÈ FEM

 • Sessions individuals

En les sessions individuals oferim un espai segur i confidencial on poder donar forma al que ens preocupa. En ell es podrà explorar els recursos personals per a trobar solucions creatives a pors i bloquejos i atendre les situacions vitals que requereixen un suport terapèutic.

Utilitzem principalment l’Artteràpia que ens permetrà elaborar i processar el material tant conscient com inconscient que sorgeix durant tot el procés de creació i que  serà el que farà possible que pugui produir-se el canvi, la resolució del conflicte i el restabliment de la salut.

Tot i això durant les sessions també s’utilitzen dinàmiques de Musicoteràpia, Dansa Moviment Teràpia i de Psicodrama en funció de les necessitats de cada persona. El poder curatiu i transformador de l’art es veu potenciat d’aquesta manera en establir ponts entre els diferents mitjans artístics.

Espai FridArt

Informació sobre les sessions individuals:


 • 90 min. sessió.
 • Material inclòs.
 • Primera sessió d’avaluació gratuïta. (30′)

 • Tallers per a grups

Treballem també per a Casals, Centres Cívics, Associacions, Institucions, escoles adaptant-nos sempre a les necessitats i característiques del grup i/o de la institució on l’espai real habilitat per a les sessions es converteix en un espai simbòlic on es permet als usuaris crear noves narratives com a resultat de l’elaboració i de les descàrregues realitzades a través de l’element artístic.

L’activitat artística serà també un lloc de proves i experimentació, que es construirà perquè el grup se senti segur  i pugui entrar en un procés de reflexió, introspecció, humor i acció transformadora.

Logo d'Espai FridArt

Per a més informació, podeu trucar al 649 05 26 20 o enviar el vostre missatge