ARTTERÀPIA

L’adolescència, i els anys que la precedeixen, son una etapa de grans canvis físics i psíquics on es produeix una gran crisi en l’estructura de la personalitat que requereix noves vies d’expressió emocional.

L’infant deixa de ser-ho i necessita fer-se amb una sòlida identitat, considerar-se diferent dels altres, conscient de les seves possibilitats i talents.

La importància de desenvolupar la creativitat durant aquesta etapa, està en el fet que com més creativa sigui una persona, més capaç serà de buscar solucions als problemes que la vida planteja.

L’artteràpia és una eina molt efectiva per atendre situacions vitals que requereixen suport terapèutic, ja que potencia la creativitat i aporta una via expressiva i de comunicació diferent de la paraula.

Aquesta és una característica molt útil quan treballem amb els adolescents, perquè fa possible l’expressió artística d’una gran varietat de situacions emocionals a les quals sovint no volen o no poden posar paraules, i ho fa sense la tensió que per a ells pot suposar una psicoteràpia tradicional.

Una manera creativa i lúdica d’aprofundir i integrar emocions, cos i expressió artística
sessic3b3-44-5-e1574832104816.jpg

Durant el procés creatiu i/o terapèutic, es facilita un espai d’acollida, segur i confidencial on l’adolescent pot expressar lliurement les seves emocions i processar el que sorgeix durant el procés de creació.

Es fa un acompanyament perquè pugui prendre consciència i explori, d’una manera lúdica, els seus recursos per trobar solucions creatives a pors i bloquejos, característica que resulta molt útil quan treballem amb aquestes edats, tan reticents a explicar a l’adult el que els pot estar passant.

Per utilitzar-la no es necessita tenir cap trastorn psicològic, ni experiència artística

L’espai real habilitat per a les sessions es converteix en un espai simbòlic on crear noves narratives com a resultat de tot el procés creatiu.

L’activitat artística serà també un lloc de proves i experimentació, que es construirà per poder entrar en un procés de reflexió, introspecció, humor i acció transformadora.

Sessió individual d'artteràpia


+Info

Qué és l’Artteràpia
L’obra artística com lloc d’experiència.