l’ART COM A TERÀPIA

Sessió individual d'artteràpia

L’Art com a teràpia és una eina terapèutica molt efectiva per atendre situacions vitals que requereixen un suport terapèutic, aporta una via expressiva i de comunicació diferent de la paraula en el tractament de patologies associades a la salut mental i al benestar integral de la persona, en diversos àmbits d’actuació, com el social, l’educatiu o el clínic.

A part de les finalitats merament terapèutiques, és una tècnica de desenvolupament personal i d’expressió emocional,  una manera diferent, creativa i lúdica d’aprofundir  i d’integrar emocions per a poder sentir-nos millor. És per aquesta raó que no es necessita tenir cap trastorn psicològic per utilitzar-la, ni requereix tenir cap experiència artística prèvia, tan sols sentir la necessitat d’explorar-se mitjançant l’art.

Es parteix en cada intervenció des de la confiança en l’autoregulació que té l’ésser humà, facilitant que la persona pugui simbolitzar i prendre consciència dels seus processos interns, dels seus bloquejos i de tota aquella informació  inaccessible mitjançant la paraula, integren durant tot el procés,  l’emoció, el cos i l’expressió artística.

Art com a teràpia durant l’adolescència

L’adolescència és una etapa de gran importància en la construcció de l’autoestima, en la que es passa de la dependència a la independència posant a prova les seves capacitats i fortaleses

Sentir i expressar les emocions són necessitats bàsiques que tenim tots els éssers humans, i  la seva atenció resulta del tot indispensable per a la nostra salut. El tractament dels trastorns emocionals  mitjançant la creació artística,  facilita una mirada interna i reflexiva,  que permetrà l’autoconeixement i creixement emocional de la persona amb repercussions directes en el seu estat físic, emocional, espiritual, social, mental, i amb una millora en el benestar i qualitat de la seva vida.

La importància de desenvolupar la creativitat està en el fet que com més creativa sigui una persona, més capaç serà de buscar solucions noves als problemes amb els quals es troba, i això és vàlid per a qualsevol edat, circumstància i cicle vital. Tot i això, les nostres intervencions se centren principalment en l’abordatge de problemes durant  l’adolescència i els anys que la precedeixen, un moment on es produeix una gran crisi en l’estructura de la personalitat  que requereix noves vies d’expressió emocional.

Aquesta és l’etapa en què la persona necessita fer-se amb una sòlida identitat, considerar-se individu diferent dels altres,  conscient de les seves possibilitats i talents,  sentint-se com una persona que avança cap a un futur.

L’art com a teràpia potencia la seva creativitat innata i possibilita que puguin expressar artísticament una gran varietat de situacions emocionals a les quals no poden posar paraules sense les tensions de la psicoteràpia tradicional. Això ens permetrà extreure el que s’oculta o eludeix i esbrinar allò que els està passant des de la seva perspectiva, per poder ajudar-los a alliberar-se dels bloquejos emocionals d’una manera lúdica.


+Info

Qué és l’Artteràpia

L’obra artística com lloc d’experiència.

Logo d'Espai FridArt


Per a més informació, podeu trucar al 649 05 26 20 o enviar el vostre missatge a espaifridart@outlook.es