NAIXEMENT D’ESPAI FRIDART

Selfie 2019 (3)

Hola!, el meu nom és Rosa Encinas i sóc la creadora d’Espai FridArt, un projecte que neix com a resposta a una inquietud personal de convertir la realitat en alguna cosa millor, i fer-ho amb una eina que m’ha acompanyat des que era ben petita: L’art.

I és que són molts els estudis i investigacions que avalen en l’actualitat els beneficis que en l’àmbit emocional té l’expressió artística, un fet que poques persones posen en qüestió avui en dia. I és que la música, la pintura, el teatre o la dansa, són eines de gran valor en l’educació i el desenvolupament integral de totes les persones.

Els inicis

Durant un temps vaig dur a terme una formació continuada en artteràpia que, sumada a l’artística i de psicologia comunitària que ja tenia, em va permetre col·laborar com artterapeuta en diferents organitzacions i institucions. Allà vaig comprovar de primera mà dues coses determinants perquè sorgís en mi la necessitat de portar endavant un projecte propi:

La utilitat que l’art pot tenir per a treballar les emocions d’infants i adolescents en situacions de vulnerabilitat i que molts problemes emocionals són la causa del seu baix rendiment escolar.

D’aquestes experiències, sumades a un treball artístic d’exploració creativa, neix Espai FridArt, també ho farà després l’associació amb el mateix nom de la qual sóc presidenta i terapeuta artística. Un projecte que diferents circumstàncies ha anat transformant, tant pel que havia de ser com a on volia arribar, però mantenint sempre el que li dóna sentit: utilitzar l’art i la creativitat com a eines de benestar emocional a l’abast de tothom.

I és des d’aquest blog on mostraré els meus treballs artístics i d’exploració creativa, escriuré i també des d’on informaré dels projectes i intervencions, tant en l’àmbit particular, com dels que porto a terme des de l’associació, sempre centrats en un treball artístic on el procés creatiu serveix d’excusa per a treballar emocions i sentiments.

Espero que el gaudiu tant com jo!

Perquè la felicitat perduri més enllà d’un instant, es necessari que sigui fruit no solament del plaer sinó també del sentit o significat que dóna a la vida un compromís.
(“El viatge a la felicitat” -E.Punset-)
Obra personal. Retrat a pastell 2018
El nom d’Espai FridArt està inspirat en l’artista Frida Kahlo símbol del poder reparador que té l’expressió artística