SOBRE MI

Hola! Sóc Rosa Encinas, artista plàstica, artterapeuta, persona altament sensible (PAS) i sobretot, una inconformista que sempre ha cregut en el potencial transformador que tenim els éssers humans, capaços de convertir la realitat en alguna cosa millor.

D’aquesta idea neix Espai FridArt, un projecte d’intervencions dissenyades segons les necessitats del grup o el Centre, on l’art i el reciclatge són utilitzats per acompanyar infants i adolescents en processos creatius d’integració emocional mitjançant l’art.

La meva formació artística serà el punt de partida perquè anys després cursi un postgrau d’Artteràpia que anirà seguit d’un Màster en Teràpies Artístiques i Creatives, una formació que s’ampliarà amb d’altres com les dinàmiques lúdiques de cohesió i lideratge grupal, la P.N.L, el teatre social o la meditació.

Malgrat que no m’he dedicat professionalment al món del art, sempre n’estat vinculada d’una manera o altra i des de petita he experimentat els beneficis que en l’àmbit emocional té l’expressió artística, una cosa que en l’actualitat avalen diferents estudis i investigacions i poques persones posen en qüestió avui dia que la música, la pintura, el teatre o la dansa són eines de gran valor en l’educació i el desenvolupament integral de la persona.

En aquests moments estic profundament involucrada en l’exploració de les possibilitats creatives i artístiques que ens ofereix el material de rebuig, a qui dedico bona part dels meus processos creatius investigant al mateix temps els diàlegs que poden emergir entre l’obra i les emocions que permetin establir pons de comunicació.

+obra artística

Experiència en artteràpia

  • Tallers d’artteràpia amb adolescents i adults en risc d’exclusió social
  • Tallers creatius i d’artteràpia per a infants i adolescents en contextos educatius i formatius
  • Tallers creatius en hospital de dia per adolescents amb trastorns de la alimentació
  • Sessions individuals d’artteràpia en trastorn mental (interdisciplinàriament)
  • Sessions individuals d’artteràpia amb infants i adolescents