QUE ÉS ESPAI FRIDART?

Selfie 2019 (3)

Hola! Sóc Rosa Encinas, artista plàstica, artterapeuta i una inconformista que sempre ha cregut en el potencial transformador que tenim els éssers humans capaços de convertir la realitat en alguna cosa millor.

D’aquesta idea neix Espai FridArt, un projecte d’intervencions dissenyades o creades segons les necessitats del centre o institució, on l’art i el reciclatge, són utilitzats per acompanyar les persones a explorar en les seves capacitats creadores i transformadores.

Formada en art i disseny a l’escola Massana, curso posteriorment Postgrau en Artteràpia i Màster en Teràpies Artístiques i Creatives, així com diferents formacions complementàries en dinàmiques lúdiques de cohesió i lideratge grupal, i tècniques de millora personal com la P.N.L o la Meditació Vipassana, que em permeten col·laborar en diferents organitzacions i institucions amb tallers creatius i/o d’artteràpia comprovant la utilitat de les activitats creatives per a treballar d’una manera lúdica i no invasiva les emocions dels infants i adolescents, la majoria amb un baix rendiment escolar i/o inadaptació social darrere del qual s’amagava un problema emocional.

Experiència

  • Tallers d’artteràpia amb adolescents i adults en risc d’exclusió social
  • Tallers creatius i d’artteràpia per a infants i adolescents en contextos educatius i formatius
  • Tallers creatius en hospital de dia per adolescents amb trastorns de la alimentació
  • Sessions individuals d’artteràpia en trastorn mental (interdisciplinàriament)
  • Sessions individuals d’artteràpia amb infants i adolescents

Poques persones posen en qüestió avui dia els beneficis que en l’àmbit emocional té l’expressió artística, una cosa que en l’actualitat avalen diferents estudis i investigacions. I és que la música, la pintura, el teatre o la dansa, contribueixen al benestar de les persones i són eines de gran valor en l’educació i el desenvolupament integral de l’ésser humà.

L’individu que no pot crear, vol destruir …. L’únic remei per a la destructivitat compensatòria és desenvolupar en les persones el seu potencial creador.

-Eric Fromm