L’obra com a lloc d’experiència

Exploració creativa: Materials, pigments, textures.

Tècnica mixta sobre cartó (30x40) by Rosa Encinas
“Individuació” collage inspirat en l’obra de Gustav Klimt “Judith amb el cap de Holofernes”
La individuació és un procés que ens permet prendre consciència de les pròpies emocions i recursos, fent possible que evolucionem cap a una comprensió i integració personal cada cop més amplia.
Tècnica mixta sobre cartó (30x40) by Rosa Encinas
“Pecats i Virtuts” Collage. La cultura com a condicionament emocional.
En artteràpia l’obra es converteix en un mirall simbòlic on mirar-nos per a conjugar conflictes interns, on poder treballar qüestions com la influència que tenen en nosaltres els condicionaments familiars, socials i culturals.
Tècnica Mixta sobre fusta (30x40) by Rosa Encinas
“Motivació per l’amor” Tècnica Mixta sobre fusta
Una vida creativa ens permet allunyar-nos de la motivació per la por en contrast amb la motivació per l’amor, la primera neix d’una baixa autoestima que buscarà a tota costa la seguretat del que és conegut per escapar de l’ansietat de viure. La segona, ens farà desitjar una vida estimulant, amb reptes i desafiaments que ens posin a prova.
img_20191029_072057-e1574833214735.jpg
Dibuix amb línia continua.
En l’art, un “pentimento” és una alteració de la imatge que l’artista està pintant, és una modificació o penediment que el porta a modificar-la. Una cosa totalment allunya’t a aquest dibuix, fet amb una tècnica que consisteix a realitzar la imatge d’un sol traç, una única línia que no s’aturarà fins al final de la composició.
Si traslladem aquests conceptes al fet de viure, la major part del malestar emocional que sentim, neix de no assumir que la vida no podem construir-la com aquest dibuix seguin una línia de traç continu i sense interrupcions. Per a viure també necessitem el “pentimento” per a modificar trajectòries, comportaments i idees.
Diferents tècniques i materials per estimular la creativitat i oferir l’oportunitat d’elaborar una obra que serà el reflex de l’expressió personal subjectiva de qui l’ha realitza.
Tècnica Mixta sobre cartó (by Rosa Encinas)
“Les claus de la felicitat” Collage sobre cartó (50×50)
En última instància, les claus de la felicitat sempre estaran en nosaltres, perquè som la nostra ment i els que decidim com utilitzar-la.
Tècnica Mixta sobre cartó (by Rosa Encinas)
“Sol i Calma” Collage sobre cartó.
Quan creem un treball plàstic de manera espontània, sense buscar el resultat estètic, l’obra es pot convertir en una manera d’alliberar tensions i projectar experiències vitals.El caràcter simbòlic que té l’expressió plàstica, permet expressar i enfrontar conflictes i tensions abans que la persona estigui preparada a parlar sobre ells.

Logo d'Espai FridArt