PORTFOLI

Upcycled Art

Sèrie Art i Escombraries

mIXED MEDIA

Sèrie Textures

“Processos”. Tècnica Mixta (30×40)

La vida està plena de processos i l’art ens permet integrar-los, fa possible que connectem amb allò què és transcendental per a nosaltres a través de l’obra, i quan creem, alguna cosa es transforma, prenem consciència, ens fonem amb l’experiència creativa. Perquè l’art té el poder de permetre a l’ésser humà ser molt més del que és en cada moment, d’ampliar les seves capacitats.

“Projecció” Tècnica mixta (30×40)


El possible com a horitzó d’existència és un concepte que assenyala tot un espai psíquic en l’ésser humà i aquest és l’espai on podem situar la creació com a projecte i possibilitat.

“El petó” Tècnica mixta sobre cartó (30×40)


L’expressió plàstica ens convida que explorem allò que projectem durant l’elaboració de l’obra, és la nostra simbologia personal sempre a punt de veure’s modificada.

Acrílic sobre llenç (80×65)


Una fletxa que marca una direcció cap a un destí que no té gens d’importància perquè el millor ja està passant.

“Cartografies”. Tècnica mixta sobre fusta


Observar el relleu de les textures, trobar solucions creatives enfront d’allò que no ens agrada o descobrir la possible bellesa que hi pot haver en un fragment de l’obra que estem fent, ens permet connectar amb el moment present, amb l’experiència en un procés artístic que simbolitza també el procés mateix d’estar i ser a la vida.

Tècnica mixta sobre cartó (30x40) by Rosa Encinas
“Individuació” collage inspirat en l’obra de Gustav Klimt “Judith amb el cap de Holofernes”


La individuació és un procés que ens permet prendre consciència de les pròpies emocions i recursos, fent possible que evolucionem cap a una comprensió i integració personal cada cop més amplia.

Tècnica mixta sobre cartó (30x40) by Rosa Encinas
“Pecats i Virtuts” Collage. La cultura com a condicionament emocional.


En artteràpia l’obra es converteix en un mirall simbòlic on mirar-nos per a conjugar conflictes interns, on poder treballar qüestions com la influència que tenen en nosaltres els condicionaments familiars, socials i culturals.

Tècnica Mixta sobre fusta (30x40) by Rosa Encinas
“Motivació per l’amor” Tècnica Mixta sobre fusta


La motivació per l’amor en contrast amb la motivació per la por ens farà desitjar una vida estimulant, amb reptes i desafiaments que ens posin a prova, ens portarà a envoltar-nos de persones que ens donin l’oportunitat de sentir admiració per elles, i que també siguin capaços de valorar-nos. Una vida creativa ens permet allunyar-nos de la motivació per la por, nascuda d’una baixa autoestima que buscarà a tota costa la seguretat del conegut per escapar de l’ansietat de viure.

“Ansietat” Tècnica mixta sobre fusta (30×40)

Creació de textures, capes de materials i pigments que parteixen del desordre i la dissonància per trobar finalment el centre i la unitat.

Records: FIGURA AL NATURAL

Miscel·lània