Diari Artístic. Memòria d’un temps

En un Diari Artístic o Art Journal podem guardar simbòlicament moments i persones, encontres i comiats, il·lusions i desenganys, alegries i aprenentatges. Sense paraules, tot quedarà entenedor per a nosaltres.

L’Art Journal és posar en imatges una idea.

Fa ben poc que he acabat un Diari Artístic que m’ha acompanyat gairebé dos anys i sento que el temps s’ha aturat entre les seves pàgines perquè gràcies a l’empremta que he deixat mitjançant símbols i taques, ara sé que mai podré oblidar el que he viscut.

Un treball creatiu que m’ha servit per representar gràficament els millors moments, però també la hipocresia i injustícia que he vist com sovint guanyaven la partida a l’honestedat, que es quedava sola amb la seva veritat.

En elles es pot trobar la presència gràfica del ball de la polaritat, la gran festa a la qual tots estem convidats en un moment o altre, i on hi ha de tot una mica: l’alegria i la tristesa abraçant-se, l’amistat i el rebuig jugant una partida per a veure quina de les dues guanya, la veritat i la mentida prenent una copa en un raconet mentre miren com parlen tot concentrades la seguretat, que tantes forces ens dona, amb la vulnerabilitat que tan febles ens fa sentir.

I amb aquest regal tan especial que tots podem fer-nos, he pogut tancar un cicle de vida i seduir a la sempre tan fràgil memòria, perquè quan en algun moment tornem a obrir les pàgines d’un Diari artístic, cada símbol, cada imatge que un dia vam crear, ens retornarà ja no tan sols el que vam viure, sinó també el que som en aquell moment.

El Diari d’artista o Art journal és un quadern personal i íntim que ens serveix per recollir pensaments, sentiments i idees de forma lliure i espontània mitjançant diferents recursos plàstics com ara collage, poesia, narrativa o pintura.

Un treball que té com a primer objectiu la creació d’una experiència vital i artística que portarà a la persona a estats de concentració i activació de les seves capacitats mentals creatives.

Pàgina de l’Art Journal

Respondre

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s