Art i Escombraries: L’abraçada de Gustav Klimt

Utilitzant el material de rebuig com a element principal de l’obra em permet treballar amb la metàfora, un recurs que utilitzo en artteràpia per relacionar aquest material amb les experiències personals generadores de residus emocionals, és a dir, les experiències que ens fan sentir malament o patir i que es van acumulant en el nostre interior restant-nos oportunitats i limitant-nos molt com a persones.

L’ésser humà necessita reciclar aquests continguts per posar en marxa al màxim les seves potencialitats,. Tot un procés de recreació i reestructuració que podem i hem d’ensenyar a portar a terme durant l’etapa escolar, ja que la infància és considerada un període molt important per a l’adquisició progressiva de la competència social, i serà a partir de l’adolescència que es posarà de manifest el seu dèficit, un dèficit que després s’anirà agreujant durant la fase adulta de l’individu.

L’artteràpia ens permet l’abordatge indirecte de molts temes amb els infants i els adolescents que ens permetrà iniciar una reflexió guiada per tal de poder reelaborar continguts emocionals que requereixen ser revisats des d’una altra perspectiva.

Podem a través de l’art, i en aquest cas també amb el reciclatge, oferir noves vies d’expressió que en ser percebudes com a no invasives de la seva intimitat portarà, especialment en el cas dels adolescents, a mostrar amb més facilitat, necessitats i mancances que un adult sensible necessita conèixer per tal que puguin ser reparades.

Respondre

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s